Så förvarar du ditt farliga avfall

Skribent: Rode Gradin
Datum: 31 januari 2024

Saknar du förvaring för sortering av farligt avfall? Vi listar lösningar och saker du behöver tänka på.

Avfall som klassas som farligt ska hanteras enligt särskilda regler och bestämmelser. Det innebär vidtagande av åtgärder för att se till att avfallet inte orsakar skada på hälsa och miljö. För att säkerställa en säker förvaring och hantering krävs det produkter som uppfyller kraven för farligt avfall.

Får du förvara avfall utomhus? Läs mer här!

Miljöförråd

En komplett helhetslösning som uppfyller kraven för en säker och godkänd avfallshantering. Miljöförråden finns i flera storlekar och inreds med kärl anpassat efter behovet på din verksamhet. De är försedda med självdragsventilation och är invallade för att uppfylla kravet för förvaring av miljöfarliga vätskor.

Kärl och behållare

Uppmärkta kärl och behållare som ger dig en tydlig och säker förvaring. Går att komplettera till din redan befintliga miljöstation eller för placering där behov finns.

Container

Enkel och effektiv hantering av avfall. I våra containerlösningar ingår hämtning av restmaterial och korrekt hantering efteråt.

Miljöbox

Bedriver du lantbruk? Med vår Miljöbox får du en egen mindre återvinningsstation med fyra fack. Här kan du förvara exempelvis lampor, dunkar, batterier och sprayburkar.

Tömning och rapportering till Naturvårdsverket sköter vi på samtliga lösningar!

Har du frågor eller funderingar kring hantering av farligt avfall? Kontakta oss så hjälper vi dig!

© 2024 Nemax Miljöhantering. Skapad i samarbete med Digitalpartner  
chevron-down