“Nemax tillgänglighet avgjorde valet av ny säkerhetsrådgivare”

Kategorier:
Skribent: Rode Gradin
Datum: 12 september 2022

Sedan 2020 har Nemax jobbat med säkerhetsrådgivning på Würth Svenska ABs huvudkontor och lager i Örebro.

– En av våra policys på Würth är ordning och reda och det är viktigt att vi gör rätt hela vägen, vilket Nemax hjälper oss att lyckas med här, berättar Didier Nzikoruriho, Superuser på Würth i Örebro.

Würth Svenska AB ingår i den internationella koncernen som är ett familjeföretag med koncernhuvudkontor i södra Tyskland, etablerat 1945. Würth bedriver försäljning inom fästmaterial och montageteknik, vilket innebär att de avsänder farligt gods. En sådan verksamhet kräver säker hantering och leverans och de måste ha en utsedd säkerhetsrådgivare hos MSB.

Tydlig och korrekt säkerhet

Würth kom till Sverige 1967 och har idag över 30 butiker runt om i Sverige och runt 450 anställda. På huvudkontoret och lagret i Örebro hjälper Nemax Würth med säkerhetsrådgivning.

– Vi är skyldiga att deklarera varorna vi skickar ut till kunder, det finns lagar bakom det och då har vi valt att samarbeta med Nemax som säkerhetsrådgivare, för korrekt hantering och säkerhet, berättar Didier och fortsätter:

– Till en början hade vi en annan säkerhetsrådgivare, men tillgängligheten, Nemax goda rykte och att vi är geografiskt nära gjorde att vi bytte till Nemax.

Samarbete och förståelse

All lagerpersonal på Würth, alla personer som på något vis är involverade i transport av farligt gods ska vara utbildade enligt kapitel 1.3 ADR. Utbildningarna uppdateras och hålls med jämna mellanrum av säkerhetsrådgivare på Nemax. Det här syftar till att medarbetarna ska få en god uppfattning om de risker som finns och vilka regler som ska tillämpas vid hantering av farligt gods. – Genom att vi på Nemax både är säkerhetsrådgivare och håller i 1.3-utbildningarna på Würth säkerställer det oss vilken kunskap som finns, då vet jag vilket material som alla har gått igenom, det blir ett integrerat samarbete, säger Cristina Béguez Carrasco, säkerhetsrådgivare på Nemax.

– Utöver det kan vi kontakta Nemax vid frågor, fortsätter Didier. Vi har ett gäng produkter som ska märkas med olika etiketter, det är skönt att vi kan kontakta Cristina eller kollegorna på Nemax om det är några oklarheter. Det är viktigt att känna sig trygg i att lyfta varenda liten fråga man har, man ska inte chansa utan känna sig bekväm att dubbelkolla och fråga. Didier berättar att tryggheten och tillgängligheten även var kriterier gällande val av säkerhetsrådgivare.

– Vi har bra kontakt, Nemax är väldigt tillgängliga vilket är A och O när det gäller samarbetspartners. Ni är etablerade i Örebro och vi vet att ni kan rycka in när det behövs.

© 2024 Nemax Miljöhantering. Skapad i samarbete med Digitalpartner  
chevron-down