Skobes i Motala: “Jättebra och viktigt samarbete”

Kategorier:
Skribent: Rode Gradin
Datum: 1 juni 2022

Nemax hjälper företag som har verksamheter där arbetet förorsakar vattenutsläpp med att göra vattenprovtagning.

En av Nemax kunder är Skobes i Motala. Där är Lars Nilsson verkstadschef och han berättar mer om samarbetet:

– Med Nemax tittar vi på hela kedjan tillsammans och har dem som ett bollplank. Det är viktigt. Det är jätteskönt att ha någon i ryggen och det finns alltid tillgänglig support.

Skobes Bil är auktoriserad återförsäljare för Volvo, MAXUS elfordon, Renault och Dacia och koncernen har anläggningar på elva orter i Sverige. Skobes är ett familjeföretag som grundades 1876 i Tranås, anläggningen i Motala har funnits sedan 1976. För verkstadschef Lars Nilsson startade resan på Skobes i Motala för 41 år sen och han har varit med och sett förändringarna genom tiden med nya krav som kommer gällande förorenat utsläpp.

– När det sker ändringar i riktlinjer och lagar är det är viktigt för oss att vi tillsammans kan göra något för att minska miljöfarligt utsläpp. Då kan vi kontakta och få hjälp från Nemax. Det är en riktig eloge att det är lätt att komma i kontakt med Nemax, att det finns någon att prata med, att ni lyssnar på oss är A och O.

Rådgivning och vattenprovtagning

Hela Skobes-koncernen har 330 anställda. På Skobes i Motala jobbar 45 personer, där sker försäljning av bilar och de har en serviceverkstad. Med en sådan verksamhet sker det utsläpp av förorenat processvatten och då är verksamheten skyldig att genom vattenprovtagning kontrollera att föreskrivna riktlinjer och gränsvärden inte överskrids. Det hjälper Nemax till med.

– Med Nemax har vi ett jättebra och viktigt samarbete som är betydelsefullt för oss för att komma vidare i de här processerna. Vad gör man när man får för höga halter och vad har vi för handlingsplan för att sänka våra utsläpp är frågor som kommer upp och vi har en bra dialog med Nemax kring de här bitarna, fortsätter Lars. Nemax är proffs på det här, de ser vilka förändringar och förbättringar som kan göras för att göra det här på ett bra sätt.

Miljöarbetet viktigt för framtiden

Kvalitet och miljö ingår i Skobes kontinuerliga utvecklingsarbete och anläggningarna är ISO-certifierade för just kvalitet och miljö.

– Sedan inledande samarbete med Nemax har vi sett tydliga resultat, berättar Lars. Förväntningarna vi hade var att miljöarbetet ska fungera på ett bra sätt med en bra dialog, det är det viktigaste. Vi är glada över att fortsätta vårt miljöarbete på ett bra sätt och jag rekommenderar Nemax, vi har ett bra samarbete!

© 2023 Nemax Miljöhantering. Skapad i samarbete med Digitalpartner  
chevron-down